FOTOGRAFIA


Cronologia

-1521 La primera publicació sobre la càmera obscura és la de Cesare Cesariano. 

-1558, Giovanni Battista della Porta per les seves publicacions sobre la càmera obscura es va fer popular entre els pintors de l'època. 

-1600, durant el segle XVII, la càmera que fins a aquest moment era una habitació com a tal es transforma en un instrument portàtil de fusta. Johaan Zahn va transformar aquesta caixa en un instrument semblat a l'usat en els principis de la Fotografia. 

-1685, d'acord a tractats publicats per Zahn la càmera ja estava llesta per a la fotografia, però van haver de passar 130 anys més perquè pogués donar els primers fruits concrets, encara els químics no estaven llestos.



-1777, el suec Carl Wilhem publica el seu tractat sobre el clorur de plata i l'acció de la llum en diversos idiomes. 

-1801, pocs anys abans de la mort de l'anglès Thomas Wedghood va fer els últims descobriments en els procediments per a capturar imatges, però fins a la seva mort el 1805 no va assolir fer-les permanents.


La fotografia en color

La fotografia en color va ser desenvolupada durant el segle XIX.

Tots Els experiments inicials no van ser capaços d'aconseguir que els colors es quedessin correctament. El físic James Clerk Maxwell va obtenir la primera fotografia en color el 1861. No obstant això, la primera pel·lícula fotogràfica en color -Autochrome- no va arribar als mercats fins a 1907.
La primera pel·lícula fotogràfica en color moderna, KodaChrome, va ser utilitzada per primera vegada el 1935.
Les més modernes, llevat de aquesta, han estat basades en la tecnologia desenvolupada per Agfacolor el 1936.


Gèneres: Retrat

Un retrat és la representació de la cara d'una persona. El dibuix, la pintura o la fotografia són els mitjans més emprats per la consecució d'un retrat,però hi ha més tipus. S'anomena retrat el gènere artístic que engloba el conjunt d'obres d'art que descriuen l'aspecte físic d'un personatge. Subgèneres són l'autorretrat i la caricatura.

Subgènere del retrat, la caricatura. En la imatge es veu un pla general del president del govern amb les faccions alterades, exagerades: trencant així amb una percepció objectiva de la realitat.


Paisatge

El paisatge és un dels gèneres motors de la fotografia, ja que la mirada fotogràfica més antiga és un paisatge rural del fotògraf Nicéphore Niepce. Després dels avenços científics en el camp de la fotografia, es desenvolupa aquest gènere motivat per distints aspectes: memorístics, de curiositat científica, per afanys comercials o per creativitat


En aquesta fotografia s'aprecia un paisatge d'un camp amb poncelles roges. La llei de terços coincideix amb el final del camp i el començament de les muntanyes.


bodegó

Un bodegó, també conegut com a naturalesa morta, és una obra d'art que representa objectes inanimats, generalment quotidians, que poden ser naturals (animals de caça, fruites, flors, menjar, plantes, roques...) o fets per l'home (utensilis de cuina, antiguitats, llibres, joies, monedes...) en un cert espai artifical.


Amb uns colors marronosos com a predominants, se'ns mostra una imatge d'una capsa i una taula de fusta amb unes flors en un vidre, simbolitzant aquesta natura morta atrapada.


fotomuntatge

El fotomuntatge és el procéss i resultat de fer una il·lustració composta d'unes altres, es tracta d'una espècie de collage. Aquesta composició por realitzar-se mitjançant ajuntant un cert nombre d'elles. En algunes ocasions el compost d'il·lustracions és fotografiat fins que la imatge final és una simple fotografia. El fotògraf anglès Henry Peach Robinson (1830-1901) és acreditat com el primer a realitzar aquesta tècnica del fotomuntatge, ho va fer poc després de començar la seva carrera en 1857



Situació irreal creada a partir de fotomuntatge.


Fotografia científica

La fotografia científica o fotografia aplicada és aquella que s'utilitza en el camp de la ciència, la indústria i l'educació com a mitjà de registre i difusió de la realitat, i és considerada un element de treball per a comunicar i un mitjà de gran utilitat en la investigació


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada